TALUD BUIS BESCHERMER

Problemen bij onderhouden van taluds

Een veel voorkomend probleem bij het onderhoud aan taluds zijn de onnodig hoge kosten aan beschadigde afvoerbuizen. Uitstekende afvoerbuizen zorgen bij het periodieke onderhoud van taluds (denk hierbij aan maaiwerkzaamheden etc.) voor veel problemen. Een voorbeeld hiervan zijn de vele beschadigde afvoerbuizen, waarbij overigens onnodig veel stukken kunststof in de natuur belanden, en de verslechterde waterafvoer door eventuele verstoppingen. Ook zijn er veel obstakels bij het onderhouden, dit is nadelig voor de efficiëntie van het onderhoud. Dit zorgt voor onnodig hoge reparatiekosten. Dit is totaal onnodig en erg zonde.

De Talud Buis Beschermer

Voor deze problemen heb ik een alternatief ontwikkeld, namelijk de gepatenteerde Talud Buis Beschermer (TBB). De TBB levert een complete bescherming voor de al bestaande afvoerbuizen en de eventueel bijhorende hulpstukken, welke al reeds gevestigd zijn in uw taluds. De TBB is i.t.t. de bestaande PVC afvoerbuizen een polyetheen product en dit neemt vele voordelen met zich mee. Polyetheen is een robuuster materiaal dan PVC en hiermee wordt de kwaliteit na veelvuldig onderhoud aan het talud gewaarborgd, dit maakt de TBB een hoogwaardig duurzaam product. Hetgeen wat bij TBB Afvoersystemen hoog in het vaandel staan: duurzaamheid en kwaliteit.

Door het plaatsen van TBB’s worden bij maai- en/ of baggerwerkzaamheden de afvoerbuizen niet meer stuk gemaaid of –getrokken, wat u een hoop kosten bespaard. Ook verdwijnen de markeringspalen van de afvoerbuizen en doordat de TBB’s wegvallen in het talud zijn de afvoerbuizen ook nagenoeg niet meer zichtbaar. Dit zorgt voor een verfraaiing van uw talud en geeft een rustiger beeld langs de slootkanten.

Naast de bescherming van de afvoerbuizen wordt door het gebruik van de TBB uitspoeling van het talud tegen gegaan, kortom dichtbegroeide afvoerbuizen behoren tot het verleden en dit komt uiteraard ten goede voor de doorstroming van het (regen)water.

Voordelen van de Talud Buis Beschermer

Afvoerbuizen Intact

De vervaningskosten van de afvoerbuizen behoren dan ook tot het verleden.

Taludonderhoud Efficiënter

Bij het onderhoud aan uw taluds er zijn geen uitstekende obstakels meer, het onderhoud wordt dan ook efficiënter.

Natuurlijke Uitstraling

De weggewerkte afvoerbuizen, zorgen voor een natuurlijker beeld van uw taluds.

Duurzaam en Millieuvriendelijk

De TBB wordt gemaakt van duurzaam materiaal. Ook zullen er geen onnodige stukken kunststof (PVC) meer te vinden zijn in de natuur.

Typen en Afmetingen

Meer weten over de Talud Buis Beschermer?

Neem dan contact met ons op, wij maken graag kennis met u.